De laatste dagen van de commandant

AUTEUR(S): Alberto Barrera Tyszka.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Hendrik Hutter.
ORIGINELE TAAL: Spaans.
UITGEVER: Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek).
JAAR: 2017.
PAGINA’S: 223.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 135 x 20 mm.
GEWICHT: 295 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028426917.


BESCHRIJVING

Als het gerucht rondgaat dat “de bovenmenselijke leider’ ongeneeslijk ziek is, vervalt het hele land in hysterie. Dat land is Venezuela, de leider heet Hugo Chávez. Hij kent alleen bewonderaars die hem beschouwen als de bevrijder van de armen en onderdrukten, en tegenstanders die hem een populistische dictator vinden die Venezuela naar de chaos heeft geleid. Deze kloof tussen voor- en tegenstanders loopt ook door de familie van de gepensioneerde oncoloog Miguel Sanabrias. Zijn vrouw verafschuwt de Liber máximo, zijn broer adoreert hem. En terwijl het land zijn ondergang tegemoet gaat, krijgt Miguel geheime aantekeningen van de doodzieke leider in handen gespeeld. Dat ontvlambare materiaal zou de mythe van de heiligverklaarde Chávez die het regime zorgvuldig heeft opgebouwd, makkelijk kunnen afbreken. Miguel beseft dat hij moet laten zien aan welke kant hij staat.

Met deze bekroonde roman schetst Barrera Tyszka de bijna uitzichtloze situatie van een land dat voor velen een voorbeeld was van het verzet tegen het neoliberalisme. Het is een zeer actueel boek over een van de meest radicale politieke projecten van onze tijd.

19,99

Op voorraad

Alberto Barrera Tyszka. De laatste dagen van de commandant. Hendrik Hutter. Vertaald uit het Spaans]. Wereldbibliotheek (Wereldbibliotheek), verschenen in 2017. 223 pagina’s. Eerste editie. 211 x 135 x 20 mm. 295 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028426917.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 295 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.