De kliniek

AUTEUR(S): Ahmed Bouanani.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Hester Tollenaar.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: De Vrije Uitgevers (Jurgen Maas).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 160.
DRUK: Eerste editie.
GEWICHT: .
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789491921780.

 

BESCHRIJVING

‘Toen ik door de grote ijzeren poort van de kliniek liep, leefde ik waarschijnlijk nog.’ Zo begint deze hallucinerende en fascinerende roman van Ahmed Bouanani. De naamloze verteller raakt ondergedompeld in een vreemde microkosmos die wordt bevolkt door andere dromers en invaliden, en die met het verstrijken van de tijd – of met het schijnbare verstrijken – steeds meer begint te voelen als een gevangenis of nachtmerrie: de levenden vertegenwoordigen de doden; bureaucratische engelen van de dood eisen de levens van de bonte verzameling gedetineerden een voor een op; herinneringen aan de kindertijd en fantasieën over herrijzenis flitsen door het bewustzijn van de verteller.
Zoals Sadegh Hedayats De blinde uil, de werken van Franz Kafka, of misschien Thomas Manns De Toverberg door een vleesmolen gehaald, is De kliniek een duikvlucht in zeer levendige, onwerkelijke werelden, en een uiterst bijzondere moderne klassieker.

19,95

Op voorraad

Ahmed Bouanani. De kliniek. Hester Tollenaar. Vertaald uit het Frans]. De Vrije Uitgevers (Jurgen Maas), verschenen in 2020. 160 pagina’s. Eerste editie. . Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.