De klank van de stad: een cultuurgeschiedenis van Venetië

AUTEUR(S): Eric Min, Gerrit Valckenaers.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 430.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 1092 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789463102056.


BESCHRIJVING

Alle wegen leiden naar Venetië, de plek in het noorden van Italië waar alle bezoekers een stuk van hun hart achterlaten. Venetië is ook de zinkende stad, symbool voor een Europa dat in verwarring op zoek is naar zichzelf. Meer dan cijfers en begrotingen zijn het kunst en muziek die ons verbinden. Op weinig andere plaatsen ligt die gedeelde geschiedenis zo voor het grijpen.

In dat levende geheugen van eeuwen Europese cultuurgeschiedenis gaan Eric Min en Gerrit Valckenaers op zoek naar de verhalen van componisten, schilders en schrijvers die onze verbeelding blijven prikkelen, van Monteverdi tot Proust, van Stravinsky tot Brodsky.

Eric Min (1959) studeerde letteren en wijsbegeerte (VUB). Als biograaf, essayist en criticus bericht hij over schilderkunst, fotografie en literatuur. Hij werkte voor De Morgen, Staalkaart en rekto:verso. Hij publiceerde biografieën van Henri Evenepoel, James Ensor en Rik Wouters. De eeuw van Brussel. Biografie van een wereldstad (1850-1914) werd in 2014 genomineerd voor de AKO-literatuurprijs.

Gerrit Valckenaers (1960) studeerde muziekwetenschappen (KU Leuven). Hij is muzikant, radiomaker en leraar muziekgeschiedenis. Voor Klara stelt hij programma’s samen als Valckenaers Vanhoudt, Late Night Lab en On the Road. Hij componeert geregeld voor theater en dans (Het Nieuwstedelijk, Elvis Peeters, Pascale Platel, Random Scream, Fabuleus, The Colorist).

34,50

Op voorraad

Eric Min, Gerrit Valckenaers. De klank van de stad: een cultuurgeschiedenis van Venetië. Uitgeverij Polis, verschenen in 2019. 430 pagina’s. Eerste editie. mm. 1092 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789463102056.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 1092 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.