De invasie: de onvergetelijke geschiedenis van de helden van D-day

AUTEUR(S): Alex Kershaw.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Balans B.V..
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 312.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: 515 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463820295.


BESCHRIJVING

In de vroege duisternis van 6 juni 1944, dit jaar precies 75 jaar geleden, begon D-day: de grootste invasie van onze geschiedenis. In zijn verbijsterende epos De invasie volgt de bekende militair historicus Alex Kershaw de lotgevallen van de mannen die de eerste – en gevaarlijkste – missies moesten uitvoeren om deze historische operatie tot een goed einde te brengen. Zij bepaalden het lot van Hitlers Fort Europa, en daarmee de geschiedenis van de twintigste eeuw.
Met grote kennis van zaken beschrijft Kershaw de onvergetelijke ervaringen van de eerste Amerikaanse parachutist die in Normandië landde. De Britse piloot van een zweefvliegtuig, die constant luchtafweergeschut trotseerde om uiteindelijk vlak naast de vitale Pegasus Brug te crashen. Twee Canadese broers, die hun troepen Juno Beach op leidden, onder vernietigend vuur. Een Franse commando, die vanuit Engeland terugkeerde naar zijn vaderland en tot het uiterste vocht om de Duitse stellingen uit te schakelen.
Het resultaat is een epos over van-man-tot-mangevechten, moed, volharding en uitzonderlijke heroïek, gebaseerd op Kershaws intieme kennis van het slagveld van Normandië en zijn diepe vriendschappen met overlevenden van D-day. Dat levert, 75 jaar later, een verrassend nieuwe kijk op de langste dag van de Tweede Wereldoorlog.

24,99

Op voorraad

Alex Kershaw. De invasie: de onvergetelijke geschiedenis van de helden van D-day. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Balans B.V., verschenen in 2019. 312 pagina’s. Eerste editie. mm. 515 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463820295.
NUR: 680.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 515 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.