De geschiedenis van een hond: roman

AUTEUR(S): John Fante.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Mea Flothuis.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Meulenhoff Boekerij (Meulenhoff Boekerij B.V.).
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 174.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 140 x 30 mm.
GEWICHT: 334 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789029093569.


BESCHRIJVING

John Fante behoort tot de grootste Amerikaanse schrijvers van de 20e eeuw en past in het rijtje van Jack Kerouac, F. Scott Fitzgerald en William Faulkner

Henry J. Molise is een broodschrijver in Hollywood, maar had liever een grote literaire carrière gehad. Hij heeft een vrouw, kinderen en een groot huis in Malibu, maar gefrustreerd en cynisch als hij is wil hij het liefst van al alles in de steek laten om een nieuw leven te beginnen in Rome. Dan vinden hij en zijn vrouw een grote, opdringerige zwerfhond, die hun huis niet meer uit wil, en wordt hun gezinsleven op zijn kop gezet. De conflicten van de schrijver met zijn kinderen laaien hoog op en zij verlaten een voor een het huis. Eerst tot grote vreugde van de schrijver, want niets staat zijn plannen nu nog in de weg, maar uiteindelijk stort hij toch in en kan zelfs de hond hem niet meer opvrolijken.

De diverse huwelijks- en generatiecrises die worden veroorzaakt door het beest zijn door Fante met filmische vaardigheid en niet zonder autobiografische oprechtheid samengevoegd tot een droogkomisch hoogtepunt in zijn latere werk.

16,99

Op voorraad

John Fante. De geschiedenis van een hond: roman. Mea Flothuis. Vertaald uit het Engels]. Meulenhoff Boekerij (Meulenhoff Boekerij B.V.), verschenen in 2019. 174 pagina’s. Eerste editie. 210 x 140 x 30 mm. 334 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789029093569.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 334 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.