De geniale vriendin

AUTEUR(S): Elena Ferrante.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Marieke van Laake.
ORIGINELE TAAL: Italiaans.
UITGEVER: Wereldbibliotheek.
JAAR: 2013.
PAGINA’S: 334.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 135 x 30 mm.
GEWICHT: 426 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789028425088.


BESCHRIJVING

Lila en Elena groeien samen op in een volkswijk in het Napels van de jaren vijftig, een tijd waarin het ondenkbaar is dat meisjes hun tijd verspillen met leren. De intelligente Lila moet van school om te gaan werken. Ze probeert aan haar milieu te ontsnappen door jong te trouwen. Haar beste vriendin Elena mag wél verder leren, maar beseft maar al te goed hoeveel slimmer en mooier Lila is.

De geniale vriendin is de eerste van Ferrante’s vier Napolitaanse romans, waarin ze met groot inlevingsvermogen en in een onnavolgbare stijl vertelt over twee vrouwen en hun levenslange vriendschap, die even sterk om liefde als om rivaliteit draait. Ferrante vertelt met het verhaal van Lila en Elena ook het verhaal van een wijk, een stad en een land in een tijd vol veranderingen.

‘De momenten waar het echt om draait in het leven, dat zijn er maar een paar. De gebeurtenissen waardoor we zijn geworden wie we zijn, staan als een brandmerk in onze ziel geschroeid. We kunnen er nooit van loskomen. We kunnen ze hooguit beschrijven. Dat is het verhaal van de Napolitaanse romans van Elena Ferrante.’ De Groene Amsterdammer

20,00

Op voorraad

Elena Ferrante. De geniale vriendin. Marieke van Laake. Vertaald uit het Italiaans]. Wereldbibliotheek, verschenen in 2013. 334 pagina’s. Eerste editie. 210 x 135 x 30 mm. 426 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789028425088.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 426 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.