De geniale mislukking van de middeleeuwen

AUTEUR(S): Raoul Bauer.

 

TAAL: Nederlands.
UITGEVER: 20 Leafdesdichten en in Liet fan wanhoop BV (Sterck & De Vreese).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 144.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 217 x 141 x 16 mm.
GEWICHT: 226 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789056155872.

 

BESCHRIJVING

De twaalfde eeuw was een tijd vol creatieve vernieuwing en een periode waarin de botsing plaatsvond tussen twee invloedrijke denkers. De dialecticus Abélard benaderde de werkelijkheid rationeel, de mysticus Bernardus van Clairvaux hechtte alleen waarde aan religieus-intuïtieve kennis. Tussen beide genieën had het tot een vruchtbare dialoog kunnen komen, maar het liep uit op een regelrechte confrontatie. Bernardus beschuldigde Abélard van ketterij, waarna Abélard het zwijgen werd opgelegd. Maar diens zoektocht naar rationele kennis en waarheid bleef overeind: geloof en rede, intuïtie en wetenschap werden voor eeuwen elkaars tegenpolen. Dezelfde uitersten treden ook vandaag op. Raoul
Bauer trekt een rechte lijn tussen dit conflict uit de twaalfde eeuw naar de cultuurcrisis vandaag en biedt daarmee een verrassend en controversieel inzicht.

Raoul Bauer, historicus en doctor in de letteren, is emeritus hoogleraar cultuurgeschiedenis. Hij publiceerde eerder bij Sterck en de Vreese Karel de Grote en Niet meer blaffen naar de maan.

17,50

Op voorraad

Raoul Bauer. De geniale mislukking van de middeleeuwen. 20 Leafdesdichten en in Liet fan wanhoop BV (Sterck & De Vreese), verschenen in 2020. 144 pagina’s. Eerste editie. 217 x 141 x 16 mm. 226 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789056155872.
NUR: 684.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 226 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.