De gave

AUTEUR(S): Mai Jia.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Erik de Vries.
UITGEVER: Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Meridiaan).
JAAR: 2015.
PAGINA’S: 320.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 231 x 151 x 33 mm.
GEWICHT: 602 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789048821846.


BESCHRIJVING

De aantrekkingskracht – en het is echt een pageturner – zit hem in de pakkende plot, de bovenaardse sfeer en de flamboyante uitwerking. – The New York Times Book Review

Rong Jinzhen is een wiskundig genie. Geboren in de illustere, hoog-geplaatste familie Rong groeit hij niettemin de eerste twaalf jaar van zijn leven geïsoleerd op. De Chinese geheime dienst krijgt lucht van zijn enorme talenten en rekruteert hem voor Unit 701 om hem op te leiden tot codekraker.
Rong krijgt de belangrijke opdracht om de geheimzinnige en beruchte code paars te kraken. Hij komt erachter dat het meesterbrein achter deze code zijn beste vriend en ex-mentor is, een verrader die nu voor de vijand van China werkt. paars wordt een obsessie voor Rong, maar de ultieme uitdaging moet nog komen. Die kost hem letterlijk bijna zijn leven, maar zéker zijn verstand.
De gave is geen Westerse spionageroman, maar een familiegeschiedenis, een coming of age-verhaal en een diepgaande karakterstudie in één.

Mai Jia wordt de Chinese tegenhanger van zowel Dan Brown als Jorge Luis Borges genoemd. – The Wall Street Journal

De gave is een fascinerende en ongebruikelijke roman die net zon plezier biedt als het ontraadselen van een complexe geheimtaal. – The Observer

Deze roman was een grote verrassing voor de Chinese literaire wereld. – Beijing Daily

Een roman die je nog heel lang zal bijblijven.
– Wen Wei Po Newspaper

Er komen veel fascinerende dingen aan bod in dit boek, maar uiteindelijk zit het blijvend plezier van De gave in de complexiteit van de personages.
– Times Literary Supplement

Een intrigerende Chinese thriller, een ontdekkingstocht door de wereld van de cryptografie. – The Guardian

De Gave is een uiterst originele roman, waarin een spio-nagethriller, een historische saga en een wiskundige puzzel echt een sterk geheel weten te vormen.
– The Financial Times

Jinzhen, de hoofdpersoon, is onconventioneel: hij is teruggetrokken, hyperintelligent, misschien zelfs autistisch, maar in ieder geval een genie. – The Independent

20,99

Op voorraad

Mai Jia. De gave. Erik de Vries. Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Meridiaan), verschenen in 2015. 320 pagina’s. Eerste editie. 231 x 151 x 33 mm. 602 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789048821846.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 602 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.