De filosofe op de troon: het literaire werk van Catherina II van Rusland

AUTEUR(S): Emmanuel Waegemans.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: BENERUS VZW.
JAAR: 2010.
PAGINA’S: 251.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 220 x 150 x mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789080636385.


BESCHRIJVING

Catherina II van Rusland regeerde van 1762 tot 1796. Als Duitse prinses op de Russische troon deed ze alle moeite om het Russisch onder de knie te krijgen. Haar literaire werk is grotendeels geschreven in de taal van haar tweede vaderland, dat ze trouw diende en trots verdedigde tegen critici in binnen- en buitenland. De laatste jaren staat deze wat in de vergetelheid geraakte schrijfster weer in de belangstelling.
Dit boek brengt een portret van Catherina de Grote als politica, vrouw en literator en een bloemlezing uit de talrijk genres die ze beoefende: komedies, columns, sprookjes, polemieken, aforismen. Catherina gebruikte haar geschriften als wapen in de politieke arena en als rechtvaardiging van haar politiek programma dat bij conservatieve tijdgenoten op veel kritiek stuitte. Dit boek is de eerste kennismaking in ons taalgebied met het literaire werk van een veelzijdige vrouw die met de opiniemakers van haar tijd correspondeerde en die Rusland cultureel op de wereldkaart heeft geplaatst.

21,00

Op voorraad

Emmanuel Waegemans. De filosofe op de troon: het literaire werk van Catherina II van Rusland. BENERUS VZW, verschenen in 2010. 251 pagina’s. Eerste editie. 220 x 150 x mm. gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789080636385.
NUR: 306.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.