De essentie van Schopenhauer

AUTEUR(S): Frans Jacobs.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: De Vrije Uitgevers (ISVW Uitgevers).
JAAR: 2018.
PAGINA’S: 102.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 180 x 118 x 12 mm.
GEWICHT: 123 gram.
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492538352.


BESCHRIJVING

De Duitse filosoof Arthur Schopenhauer (1788- 1860) was een excentriek denker die met De wereld als wil en voorstelling een meesterwerk afleverde. Volgens Schopenhauer lopen we aan de leiband van de wil. Die wil mag dan wel onze levensbron zijn, het is ook een domme, brute kracht die ons vermeende intellect onmiskenbaar voortstuwt.

Schopenhauer idealiseert de mens niet, maar beschrijft hem juist zeer realistisch. Hij was een wegbereider voor het denken in de twintigste eeuw en bovendien een van de eerste westerse filosofen die oog had voor niet-westerse wijsbegeerte.

Frans Jacobs houdt zich al heel lang met Schopenhauer bezig. Zelfs in uiterlijk lijken ze inmiddels behoorlijk op elkaar. Als geen ander is Jacobs in staat om op heldere wijze de hoofdpunten van Schopenhauers filosofie uiteen te zetten. Her en der geeft hij zelfs een aanscherping van diens filosofie. Schopenhauer was niet zomaar een pessimist: hij was een vrolijk stemmend pessimist.

7,50

Op voorraad

Frans Jacobs. De essentie van Schopenhauer. De Vrije Uitgevers (ISVW Uitgevers), verschenen in 2018. 102 pagina’s. Eerste editie. 180 x 118 x 12 mm. 123 gram. Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 123 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.