De egel en de vos: Een essay over Tolstojs geschiedfilosofie

AUTEUR(S): ISAIAH BERLIN.

 

TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: De Vrije Uitgevers (ISVW Uitgevers).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 175.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 180 x 119 x 17 mm.
GEWICHT: 202 gram.
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492538697.

 

BESCHRIJVING

‘De vos weet van alles, maar de egel weet één groot iets.’ Met deze spreuk deelde Isaiah Berlin grote schrijvers en denkers in. Plato, Dante en Dostojevski zijn egels. Zij zien de wereld als één geheel. Aristoteles, Erasmus en Poesjkin zijn vossen: pluralisten die een veelheid zien. Maar hoe zat het met een van de allergrootsten? Lev Tolstoj, was hij nu een egel of een vos?

Die vraag behandelt Berlin in De egel en de vos. In zijn zoektocht naar het antwoord bespreekt hij de thema’s van Oorlog en vrede: de vrijheid van de mens, de werking van de geschiedenis, de macht van mannen als Napoleon en de invloed van een slecht getimede verkoudheid.

Aansprekend, scherp geschreven en rijk aan ideeën: geen wonder dat dit essay uitgroeide tot Berlins beroemdste tekst. Wie dit leest, vraagt zich zeker af: wat ben ik zelf, een egel of een vos?

14,95

Op voorraad

ISAIAH BERLIN. De egel en de vos: Een essay over Tolstojs geschiedfilosofie. Vertaald uit het Engels]. De Vrije Uitgevers (ISVW Uitgevers), verschenen in 2020. 175 pagina’s. Eerste editie. 180 x 119 x 17 mm. 202 gram. Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 202 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.