De democratie denken: werk in uitvoering

AUTEUR(S): Pierre Rosanvallon.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Walter Van der Star, Ineke Van der Burg.
ORIGINELE TAAL: Frans.
UITGEVER: Vantilt, Uitgeverij.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 230.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 221 x 141 x 17 mm.
GEWICHT: 356 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789460044304.


BESCHRIJVING

De Franse historicus en filosoof Pierre Rosanvallon is een van de spraakmakendste denkers over de hedendaagse democratie. Hij gaat niet uit van een normatief ideaalmodel van democratie, maar vertrekt vanuit het historische gegeven dat de democratie steeds opnieuw hooggestemde verwachtingen en hoop wekt, maar evenzeer gepaard gaat met teleurstellingen, verwarring en weerstand. Origineel, erudiet en nauwgezet beschrijft Rosanvallon de geschiedenis van die permanente spanning.

In De democratie denken. Werk in uitvoering gaat Pierre Rosanvallon in op zijn werk en methode, de betekenis van het politieke wantrouwen, de afnemende legitimiteit van democratische instellingen, de tanende zeggingskracht van het gelijkheidsideaal en de veronachtzaming van het belang van het bestuur in de democratie. Het verschijnsel populisme analyseert hij als een pathologie van de democratie. Om die pathologie te bezweren, komt het erop aan opnieuw een gemeenschappelijke wereld te organiseren en daarin het algemeen belang centraal te stellen.

24,50

Op voorraad

Pierre Rosanvallon. De democratie denken: werk in uitvoering. Walter Van der Star, Ineke Van der Burg. Vertaald uit het Frans]. Vantilt, Uitgeverij, verschenen in 2019. 230 pagina’s. Eerste editie. 221 x 141 x 17 mm. 356 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789460044304.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 356 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.