De crisis van de Europese wetenschappen en de transcendentale fenomenologie

AUTEUR(S): Edmund Husserl.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Willem Visser.
UITGEVER: Boom uitgevers Amsterdam (Uitgeverij Boom).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 428.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 235 x 148 x 35 mm.
GEWICHT: 819 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Hardback / harde kaft / gebonden.
ISBN/EAN: 9789058755797.


BESCHRIJVING

Diepgaande analyse van de zingevingscrisis van de westerse wereld, door de grondlegger van de fenomenologie. Verhelderend en onverminderd actueel.

De crisis van de Europese wetenschappen en de transcendentale fenomenologie is een van de hoofdwerken van Edmund Husserl. In dit invloedrijke boek komt Husserl tot de conclusie dat de westerse wereld in een zingevingscrisis verkeert. Hij toont aan dat er een diepe kloof is ontstaan tussen de leefwereld en de wetenschap. De wetenschap, die in eerste instantie ontwikkeld is om de wereld te begrijpen, is een instrument geworden dat ons in ons dagelijkse bestaan voorhoudt dat wij er niets van begrijpen. In De crisis gaat Husserl eerst na hoe dit gefragmenteerde en lege wetenschapsbeeld is ontstaan. Vervolgens presenteert hij in het tweede deel van het boek zijn fenomenologische methode als oplossing voor de crisis.

39,90

Op voorraad

Edmund Husserl. De crisis van de Europese wetenschappen en de transcendentale fenomenologie. Willem Visser. Boom uitgevers Amsterdam (Uitgeverij Boom), verschenen in 2016. 428 pagina’s. Eerste editie. 235 x 148 x 35 mm. 819 gram. Staat: Nieuw (New). Hardback / harde kaft / gebonden.

INTERN ID: 9789058755797.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 819 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.