De code van creativiteit: Hoe AI leert schrijven, schilderen en denken

AUTEUR(S): Marcus du Sautoy.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Nieuwezijds b.v. (Nieuwezijds b.v., Uitgeverij).
JAAR: 2020.
PAGINA’S: 318.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 231 x 151 x 28 mm.
GEWICHT: 486 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057125102.


BESCHRIJVING

‘Fascinerend. (…) Als alle ervaringen, hoop, dromen, visioenen, lusten, liefde en haat die de menselijke verbeelding vormgeven niets meer zijn dan een “algoritme”, dan zal een machine het vroeg of laat kraken.’ – The Times

Zal een computer ooit een meesterwerk schilderen, een symfonie componeren of een prijswinnende roman schrijven? Mag een machine hopen ooit Rembrandt, Mozart of Shakespeare naar de kroon te steken?

De stormachtige ontwikkelingen in kunstmatige intelligentie (AI) veranderen de wereld in rap tempo, en steeds meer menselijke taken worden net zo goed, of zelfs beter, door machines gedaan. Maar kunnen algoritmes ook concurreren met de krachtige menselijke creativiteit? Wat betekent het om creatief te zijn?

Hoeveel van onze emotionele reactie op kunst is eigenlijk een product van ons brein dat reageert op patronen en structuren? En wat kunnen machines daarvan leren?

In dit boek onderzoekt Marcus du Sautoy de aard van creativiteit. Het resultaat is een fascinerende verkenning van zowel AI als de essentie van wat het betekent om een mens te zijn.

24,95

Op voorraad

Marcus du Sautoy. De code van creativiteit: Hoe AI leert schrijven, schilderen en denken. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Nieuwezijds b.v. (Nieuwezijds b.v., Uitgeverij), verschenen in 2020. 318 pagina’s. Eerste editie. 231 x 151 x 28 mm. 486 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 910.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 486 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.