De bange mens: mijn zoektocht naar de bron van onze angsten

AUTEUR(S): Daan Heerma van Voss.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact).
JAAR: 2021.
PAGINA’S: 335.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789045043685
.


BESCHRIJVING

In Nederland hebben inmiddels meer dan een miljoen mensen een angststoornis. Hoe is het zover gekomen? In ‘De bange mens’ gaat Daan Heerma van Voss op zoek naar de bron van onze angsten.

Wat is angst? Die vraag heeft Heerma van Voss, van jongs af aan geplaagd door angsten, lang beziggehouden. Maar diep graven durfde hij niet. Totdat zijn ex-vriendin hem op een herfstochtend een opdracht gaf – hij moest het fenomeen angst doorgronden, voor het te laat was, voor hemzelf én hun relatie. Dat moment betekende het begin van een lange reis, door tijd en ruimte, langs filosofen, wetenschappers, kunstenaars en angstlijders, van de Vallée de Misère naar Jakarta en San Francisco en vervolgens weer terug naar Nederland. Onderweg kan de auteur ook zijn eigen jeugd, de geschiedenis van zijn familie en de farmaceutische industrie niet ontwijken. Is angst erfelijk bepaald? Is er een verband tussen angst en agressie, of creativiteit? In Nederland zijn inmiddels meer dan een miljoen mensen gediagnosticeerd met een angststoornis. Hoe is het zover gekomen? ‘De bange mens’ is een boek over iets dat ons allemaal aangaat.

22,99

Op voorraad

Daan Heerma van Voss. De bange mens: mijn zoektocht naar de bron van onze angsten. Uitgeverij Atlas Contact b.v. (Atlas Contact), verschenen in 2021. 335 pagina’s. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: Ontbreekt.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.