De andere naam: Septologie I-II

AUTEUR(S): Jon Fosse.

 

TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Marianne Molenaar.
UITGEVER: NBC – Oevers.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 356.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 211 x 136 x 34 mm.
GEWICHT: 510 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492068316.

 

BESCHRIJVING

De hoofdpersoon en verteller, Asle, is een schilder, een weduwnaar, woonachtig in het huis in Dylgja, waar hij samenwoonde met zijn vrouw Ales. Hij woont alleen, zijn enige vrienden zijn buurman Åsleik, een vrijgezel en een traditionele Noorse vissersboer, en Beyer, een galeriehouder die in Bjørgvin woont, een paar uur rijden ten zuiden van Dylgja. In Bjørgvin woont nog een Asle, ook schilder. Hij en de verteller zijn dubbelgangers – twee versies van dezelfde persoon, twee versies van hetzelfde leven. De ontmoeting tussen de twee is een brandpunt van dit fictieve universum.
Het leven van de hoofdpersoon wordt verteld in flashbacks, net als het grootste deel van het leven van zijn naamgenoot. Maar het past allemaal in elkaar, omdat de twee er eigenlijk één zijn.
De belangrijkste gebeurtenissen van de roman vinden plaats binnen een paar dagen in december, rond Kerstmis, en omvatten diepgaande vragen over onze menselijke omstandigheden, over ons leven, onze relaties en onze overtuigingen.

Septologie I-VII is het magnum opus van een belangrijk schrijver. Met deel I-II, De andere naam, heeft Jon Fosse een meesterwerk geschreven. Een roman met diepgaande vragen over onze menselijke omstandigheden, over ons leven, onze relaties en onze overtuigingen.

In de pers:
‘Een briljante roman. […] Fosse’s manier om beelden in woorden te ‘schilderen’ is aangrijpend en compleet anders dan wat je in andere literatuur vindt […] een vereenvoudigd universum vol verwondering, intensiteit en warme humor.
– Bergens Tidende

‘Fosse op het hoogtepunt van zijn kunnen. […] Waarom gaan dobbelstenen maar tot zes? Kunnen we geen zevende punt toevoegen? (In Noorwegen gebruikt men de dobbelsteen voor het geven van ‘sterren’). Een prachtige leeservaring.’
– BOK365

‘Een van de mooiste romans van Jon Fosse […] een van zijn rijkste en warmste […] sprankelende literatuur.’
– Adresseavisen

‘ Meesterlijk […] Het muzikale, poëtische en buitengewoon tastbare, sensuele proza roept een ietwat schematisch maar altijd mystiek landschap op dat de lezer naar binnen zuigt.’
– Marius Wulfsberg

21,95

Op voorraad

Jon Fosse. De andere naam: Septologie I-II. Marianne Molenaar. NBC – Oevers, verschenen in 2019. 356 pagina’s. Eerste editie. 211 x 136 x 34 mm. 510 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492068316.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 510 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.