China, een gids voor de 21e eeuw

AUTEUR(S): Frank Pieke.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Amsterdam University Press B.V. (Amsterdam University Press).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 308.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 210 x 135 x 20 mm.
GEWICHT: 406 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789462981874.


BESCHRIJVING

Het hedendaagse China oogt tegelijkertijd vreemd en bekend. De Chinese samenleving creëert vormen van ondernemerschap, sociale organisatie en bestuur die herkenbaar Chinees en tegelijkertijd algemeen voor de moderne wereld zijn. Pieke past in dit boek een unieke, op China gerichte benadering toe, in plaats van uit te gaan van de traditionele westerse vooronderstellingen, wensen of angsten.

Elk hoofdstuk begint met een vraag over China en toont aan dat dergelijke vragen gebaseerd zijn op een miskenning van wat China is. Het boek stelt dat China is uitgegroeid tot een unieke neosocialistische samenleving die aspecten van staatssocialisme, neoliberaal bestuur, kapitalisme en snelle mondialisering in zich verenigt. Een beter begrip van deze samenleving helpt ons niet alleen China beter te verklaren, maar gaat ook voorbij oude conceptuele tweedelingen tussen West en Oost, zoals die tussen ontwikkelde en zich ontwikkelende maatschappijen, traditie en moderniteit, democratie en dictatuur en kapitalisme en socialisme.

25,99

Op voorraad

Frank Pieke. China, een gids voor de 21e eeuw. Vertaald uit het Engels]. Amsterdam University Press B.V. (Amsterdam University Press), verschenen in 2016. 308 pagina’s. Eerste editie. 210 x 135 x 20 mm. 406 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789462981874.
NUR: 686.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 406 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.