Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders: gerechtelijke vervolging van religiekritiek en vreemdelingenvrees

AUTEUR(S): Paul Cliteur.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Stichting De Blauwe Tijger (Uitgeverij De Blauwe Tijger).
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 317.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: 240 x 160 x 23 mm.
GEWICHT: 578 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789492161253.


BESCHRIJVING

Gerechtelijke vervolging van religie-kritiek en vreemdelingenhaat

Wat hebben de filmster Brigitte Bardot, de journaliste Oriana Fallaci, de schrijver Michel Houellebecq en de politicus Geert Wilders gemeen? Dat is dat zij alle vier geconfronteerd zijn met juridische processen waarin zij werden aangeklaagd vanwege vreemdelingenhaat, belediging van moslims en islamkritiek.
De rechtsgeleerde en filosoof Paul Cliteur, hoogleraar encyclopedie van de rechtswetenschap een universiteit van Leiden, gaat in dit boek in op deze processen.
Het boek laat zien dat diegenen die betrokken zijn in de strijd tegen de radicale islam paradoxaal genoeg ook te maken krijgen met overheden die de critici confronteren met strafrechtelijke vervolging. Volgens Cliteur is dat verkeerd. Laat iedereen zijn eigen opvattingen hebben en uitdragen over een wereldgodsdienst en veroordeel vooral geen politici voor de standpunten die zij innemen in het publieke debat. Dat is de kern van een vrije en democratische samenleving.
Paul Cliteur is rechtsgeleerde en filosoof aan de Universiteit van Leiden. Hij was van 1995 tot 2002 als bijzonder hoogleraar filosofie aan de Universiteit van Delft werkzaam en in het jaar 2013-2014 was hij gast-hoogleraar wijsgerige antropologie aan de Universiteit van Gent. Hij staat vooral bekend als iemand die de verlichtingswaarden bepleit, onder meer ten aanzien van de rechtstaat en democratie.

22,00

Op voorraad

Paul Cliteur. Bardot, Fallaci, Houellebecq en Wilders: gerechtelijke vervolging van religiekritiek en vreemdelingenvrees. Stichting De Blauwe Tijger (Uitgeverij De Blauwe Tijger), verschenen in 2016. 317 pagina’s. Eerste editie. 240 x 160 x 23 mm. 578 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789492161253.
NUR: 754.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 578 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.