Andersland: in de voetsporen van Thomas More

AUTEUR(S): onbekend.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Toon Van Houdt, Erik De Bom.
UITGEVER: Uitgeverij Polis.
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 382.
DRUK: Eerste editie.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789463101691.


BESCHRIJVING

Mensen dromen altijd van een betere, heerlijke nieuwe wereld. Een van de meest tot de verbeelding sprekende voorbeelden is het boek Utopia, de beschrijving van Thomas Mores hoogstpersoonlijke droomwereld: een ideale niet-bestaande eilandstaat. More publiceerde het boek in Leuven in 1516. Zijn werk maakte furore. Utopia vormde het begin van een nieuw literair genre. In het kielzog van More zouden vele anderen – denkers én doeners – op zoek gaan naar hun ideale Andersland. De zoektocht gaat nog altijd door.

Andersland toont de voorlopers en navolgers van Thomas More. Een rijke utopische traditie die aanlokkelijk of angstaanjagend is – en vaak beide tegelijk. Met bijdragen van Gregory Claeys, Erik De Bom, Lieven De Cauter, Thomas Decreus, Jozef Janssens, Marc Laureys, Piet Lombaerde, Christoph Pieper, Geert Roskam, Christophe Van Gerrewey en Toon van Houdt.

24,95

Op voorraad

[?]. Andersland: in de voetsporen van Thomas More. Toon Van Houdt, Erik De Bom. Uitgeverij Polis, verschenen in 2016. 382 pagina’s. Eerste editie. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789463101691.
NUR: 730.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.