Alleen de bergen zijn mijn vrienden: Verslag vanuit de Manus-gevangenis

AUTEUR(S): Behrouz Boochani.


TAAL: Nederlands.
MEDEWERKER(S): Irwan Droog.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: De Vrije Uitgevers.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 383.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789491921698.


BESCHRIJVING

‘Behrouz Boochani is er onder gruwelijke omstandigheden in geslaagd een verslag te schrijven dat zijn gevangenbewaarders ongetwijfeld zal doen huiveren.’ J.M. COETZEE

In 2013 trachtte de Koerdische dichter en journalist Behrouz Boochani te vluchten naar Australië. In plaats van daar onderdak te vinden, werd hij op zee opgepakt en naar het eiland Manus gevlogen, waar hij illegaal gevangen werd gezet in wat wel de ‘Australische goelag’ en het ‘Australische Guantanamo’ is genoemd. Daar verbleef hij tot september 2019.

Boochani schreef ‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden’ tijdens zijn gevangenschap in het geheim op een telefoon die hij voor de bewakers verborgen moest houden. Hij smokkelde zijn verhaal via tekstberichten van het eiland.

Dit boek is een getuigenis. Een even snoeihard als poëtisch ooggetuigenverslag. Een aanklacht. Een aangrijpend relaas van jarenlange opsluiting en ballingschap.

BEKROOND MET:
VICTORIAN PRIZE FOR LITERATURE
VICTORIAN PREMIER’S PRIZE FOR NONFICTION
AUSTRALIAN BOOK INDUSTRY AWARD
NATIONAL BIOGRAPHY AWARD

Met een voorwoord van Richard Flanagan en een nawoord van Omid Tofighian

BEHROUZ BOOCHANI is een Koerdisch-Iraanse schrijver, journalist, academicus, activist en filmmaker. Alleen de bergen zijn mijn vrienden werd bekroond met diverse literaire prijzen. Boochani publiceert in onder meer The Guardian, HuffPost, de Financial Times en de Sydney Morning Herald.

‘Dit is een geweldig boek. Alleen de bergen zijn mijn vrienden behoort zonder twijfel tot de grote gevangenisliteratuur.’ RICHARD FLANAGAN

‘Alleen de bergen zijn mijn vrienden is meer dan een reportage, het combineert elementen van essayistiek, Perzische poëzie, contemporaine fictie en Koerdische folklore in een allesomvattende getuigenis.’ THE TIMES LITERARY SUPPLEMENT

24,99

Op voorraad

Behrouz Boochani. Alleen de bergen zijn mijn vrienden: Verslag vanuit de Manus-gevangenis. Irwan Droog. Vertaald uit het Engels]. De Vrije Uitgevers, verschenen in 2019. 383 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789491921698.
NUR: 320.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.