Aangeschoten

AUTEUR(S): Kenneth Cook.


TAAL: Nederlands.
ORIGINELE TAAL: Engels.
UITGEVER: Uitgeverij Podium b.v..
JAAR: 2016.
PAGINA’S: 165.
DRUK: 3de editie.
FORMAAT: 201 x 135 x 16 mm.
GEWICHT: 227 gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789057597749.


BESCHRIJVING

Dit is misschien wel de meest intrigerende, confronterende en spannende roman ooit door Podium uitgegeven.
Het is zomervakantie in Australië. Een jonge leraar gaat op weg naar Sydney, maar strandt in het plaatsje Bundanyabba midden in de outback. Hij vergokt er zijn geld tot op de laatste penny en drinkt misselijkmakende hoeveelheden bier. En er gebeurt nog veel meer dat het daglicht niet kan verdragen. Na vijf dagen blijft de hoofdpersoon geradbraakt achter. Het enige wat hij nog heeft, is het pistool dat hij in zijn hand houdt. Dit is het even glasheldere als meedogenloze plot van een roman die al sinds de jaren zestig doordreunt in de hoofden van lezers overal ter wereld: Wake in Fright (Aangeschoten). De gelijknamige film geldt als cultklassieker.
Tijdens zijn recente bezoek aan Nederland noemde Nick Cave Aangeschoten het donkerste boek dat hij ooit gelezen had: ‘Geweldig boek, het laat ons voor het eerst de donkere kant van Australië zien.’ Niet de minsten komen steeds weer terug op deze roman, en daarom is het de hoogste tijd voor een nieuwe editie, met de lof zonneklaar op het omslag.
Kenneth Cook (1929-1987) werd geboren in Sydney. Hij bracht enige tijd door als journalist in het stadje Broken Hill, dat model stond voor Bundanyabba in Aangeschoten.

12,50

Op voorraad

Kenneth Cook. Aangeschoten. Vertaald uit het Engels]. Uitgeverij Podium b.v., verschenen in 2016. 165 pagina’s. 3de editie. 201 x 135 x 16 mm. 227 gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789057597749.
NUR: 302.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Gewicht 227 g

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.