200 soorten groen: botanische kunst van Franz en Ferdinand Bauer

AUTEUR(S): Terry Van Druten, Esther Van Gelder.


TAAL: Nederlands.
UITGEVER: Uitgeverij Thoth.
JAAR: 2019.
PAGINA’S: 93.
DRUK: Eerste editie.
FORMAAT: mm.
GEWICHT: gram.
STAAT: Nieuw (New).
UITVOERING: Paperback / zachte kaft / gelijmd.
ISBN/EAN: 9789068687729.


BESCHRIJVING

De aquarellen van Franz en Ferdinand Bauer behoren tot de uitzonderlijkste botanische kunstwerken ooit gemaakt.
Ferdinand Bauer (1760-1826) reisde als botanisch kunstenaar mee met een gevaarlijke wetenschappelijke expeditie naar het Ottomaanse Rijk en met de eerste omvaart van Australië. Hij bracht daar de natuurlijke rijkdom in beeld met behulp van een gedetailleerd nummeringssysteem waarmee hij ruim duizend kleurnuances kon onderscheiden, waaronder 200 soorten groen.
Zijn broer Franz Bauer (1758-1840) werd door Joseph Banks, de invloedrijke president van de Royal Society, overgehaald om zich in Engeland te vestigen als de eerste botanische tekenaar van Kew Gardens. Daar perfectioneerde hij zowel zijn artistieke als zijn botanische kwaliteiten, met als resultaat talloze tekeningen van grote schoonheid en vol microscopische details.
De periode rond 1800 is de ‘gouden eeuw’ van de botanische kunst. Botanie was een belangrijke voorpost van de wetenschap en een spil in de wedijver tussen Europese mogendheden. Wie als eerste een nieuw nuttig gewas bemachtigde, kon daarmee grote winst behalen. Botanische tekeningen speelden een centrale rol in de verspreiding van zulke kennis. De aquarellen van de gebroeders Bauer waren daarbij onovertroffen.

17,95

Op voorraad

Terry Van Druten, Esther Van Gelder. 200 soorten groen: botanische kunst van Franz en Ferdinand Bauer. Uitgeverij Thoth, verschenen in 2019. 93 pagina’s. Eerste editie. mm. gram. Staat: Nieuw (New). Paperback / zachte kaft / gelijmd.

INTERN ID: 9789068687729.
NUR: 646.
LCCN: Onbekend.
DCC: Onbekend.
LCC: Onbekend.

Beoordelingen

Er zijn nog geen beoordelingen.

Enkel ingelogde klanten die dit product gekocht hebben, kunnen een beoordeling schrijven.