Nooit Meer Typen 30/03/2020 – Posted in: Blog – Tags:

Altijd al een passie gehad voor literatuur of erfgoed? Een bewondering voor de schrijfmachine op zich? Of voelt u zich verbonden met Willem Frederik Hermans? Adopteer dan nu één van de 160 schrijfmachines.
Boekhandel Limerick biedt u de kans een schrijfmachine uit de collectie van Willem Frederik Hermans te adopteren. Ieder individu of bedrijf kan zich ontfermen over een passende schrijfmachine . Een adoptie is ook een mooi cadeau voor vrienden en familie bij bijzondere gelegenheden.
De bijdragen van de adoptanten zet Boekhandel Limerick in voor het onderhouden en het opnieuw laten werken van de schrijfmachines. Met uw adoptie steunt u Boekhandel Limerick in de zorg, het onderhoud en herstellen van de collectie, waardoor deze in de toekomst de vele bezoekers kan blijven inspireren. Bovendien verzamelen we de persoonlijke adoptiemotivaties op de website, waarmee de collectie van nieuwe betekenis wordt voorzien en het erfgoed als het ware voortleeft!

Update

Vandaag, 27 april 2016 ( op uitgerekend de 21e sterfdag van W.F.Hermans ) mogen wij u met onverholen trots maar met vooral onmeetbare dank melden dat ALLE schrijfmachines uit  de collectie van de allergrootste schrijver uit het Nederlandse taalgebied een adoptie-ouder gevonden hebben. Aldus zal de collectie binnen afzienbare tijd volledig gerestaureerd zijn.

Een diepe buiging aan alle adoptanten!!! 

Nooit Meer Typen – het boek

Over de collectie gaven we ook een boek uit : Nooit Meer Typen met prachtige foto’s van Philippe Debeerst, essays van Christophe Vekman, Peter Terrin & Dirk Van Weelden en uitgegeven bij Uitgeverij Luster. Het boek kost € 29.95 en elke euro vloeit terug naar het onderhoud van de collectie schrijfmachines van W.F.Hermans!

« Yamina Benahmed Daho – Uit het hoofd
Een nieuwe eigenaar voor de collectie schrijfmachines van Willem Frederik Hermans »